Iti mai amintesti de mine, barfa?

Iti mai amintesti de mine, barfa?

Iti mai amintesti de mine, barfa?

Comments Off

„Pune Doamne o straja inaintea gurii mele si pazeste usa buzelor mele” (Psalmul 141:3)

„Eu distrug fara ca sa ucid. Eu frang inimi si daram vieti. Sunt vicleana si plina de rautate si cu varsta sunt tot mai puternica. Cu cat sunt mai mult citata, cu atat sunt mai crezuta. Infloresc la orice nivel al societatii. Victimele mele sunt neajutorate: ele nu pot sa se protejeze de mine pentru ca nu am nici nume, nici fata. A fi urmarita este imposibil. Cu cat incerci mai mult, cu atat sunt mai greu de gasit. Nu sunt prietena nimanui. Odata ce manhesc o reputatie, nu mai este niciodata la fel. Distrug casnicii, fac guverne sa cada, provoc durere celor nevinovati. Cine sunt eu? Numele meu este Barfa!”

Din nefericire traim intr-o tara in care barfa este la ea acasa, este stapana mass-mediei, stapana mediului in care lucram, mediului social din care facem parte, mediului de prieteni, familiei si chiar bisericii.

Barfim atat in cadru restrans, la o cafea, la o intalnire de prieteni, la o petrecere si oriunde se iveste ocazia. Se barfeste la nivel national, politica este plina de barfa! Sa nu mai vorbim de mass-media care ocupa locul 1 la barfa, televiziunea pune accent in mod prioritar pe subiecte de barfa (casatorii, divorturi, neintelegeri, scandaluri, care ce a mai facut), avem „presa de scandal” care este experta in domeniu.

Este trist ca asa publicatii si aparitii televizate au un asa mare succes. Si ca emisiunile de barfa si scandal au cele mai mari rating-uri pe canalele de televiziune.

Ne intrebam de ce poporul nostru a devenit un popor cu o cultura scazuta, plin de invidie, rautate, hotie..pentru ca asta este ceea ce ni se prezinta! De ce se fura in Romania, pentru ca s-a mediatizat atat de mult acest lucru incat a devenit ceva normal si gandirea noastra automat a fost setata in aceasta directie.. ”toata lumea fura, eu de ce nu as face-o?”

Nu mai exista Dumnezeu printre noi! Ne numim o tara de crestini dar nici macar nu mai stim ce inseamna sa respectam Sabatul, nu mai stim ce inseamna frica de Domnul, facem atat de multe ilegalitati cu inima si constiinta relaxata, traim intr-o lume de desfrau fara absolut nici o problema, am facut din bani scopul nostru de a traii, nu mai cunoastem dragostea lui Dumnezeu.. ne numim crestini dar nu cunoastem nici macar un sfert din adevarul biblic.

Sa parasim influenta lumii in care traim si sa ne concentram asupra Adevarului, asupra Cuvantului lui Dumnezeu si sa traim conform principiilor biblice.

Domnul nostru Isus ne atrage atentia asupra acestui pacat si ne spune si consecinta lui: ”…in ziua judecatii, oamenii vor da socoteala de orice cuvant  nefolositor, pe care-l vor fi rostit. Caci din cuvintele tale vei fi scos fara vina, si din cuvintele tale vei fi osandit”(Matei 12:36-37).

Iacov scrie: ”Tot asa si limba..intineaza tot trupul  si aprinde roata vietii, cand este aprinsa de focul gheenei”(Iacov 3:5-6). Sa ne gandim la puterea acestor cuvinte, sa ne gandim la consecinta vorbelor noastre, a barfei si sa luam masuri pentru ca la judecata sa fim gasiti fara vina.

Imparatul David spunea “Voi veghea asupra cailor mele, ca sa nu pacatuiesc cu limba; imi voi pune frau gurii, cat va sta cel rau inaintea mea.” (Psalmul 39:1). El ne indeamna sa ne punem frau vorbelor nefolositoare si pentru aceasta este nevoie de o decizie rationala de a fii atent la ce vorbesti.

Cand esti pus intr-o situatie in care ceilalti te indeamna la  barfa sau simti ca discutia degenereaza ia aminte la aceste 2 modalitati de a face fata ispitei:

-gandeste intai- inainte sa vorbesti gandeste-te daca ceea ce vrei sa spui este adevar sau exagerare/falsitate, necesar sau inutil, vorbire blanda sau acida si acuzatoare. Gandeste-te la natura gandurilor tale si daca ele sunt adevarate si corecte atunci le poti rosti.

-vorbeste mai putin- cu cat vorbesti mai mult cu atat creste posibilitatea de a gresi, de a vorbi lucruri fara importanta si daunatoare tie. Daca ai energie verbala conserv-o si vorbirea ta sa fie concentrata si bogata. Sa luam aminte la vorbele inteleptului Solomon: „Cine vorbeste mult nu se poate sa nu pacatuiasca, dar cel ce-si tine buzele, este un om chibzuit.”(Proverbe 10:19), „Cine umbla cu barfe da pe fata lucruri ascunse”(Proverbe 11:13), „Cine-si pazeste gura, isi pazeste sufletul; cine-si deschide buzele mari alearga spre pieirea lui”.(Proverbe 13:3)

Abraham Lincoln punea prietenilor sai urmatoarea intrebare: ”Daca cineva ar numi coada unui caine picior, cate picioare ar avea acel caine?” cand ei raspundeau „cinci”, el replica: ”Nu,un caine are doar patru picioare indiferent daca cineva numeste coada picior”.

Sa avem grija ca daca o poveste este repetata de nenumarate ori de asa numite „surse de incredere”nu inseamna ca povestea este si reala. Fii atent la ce crezi, pentru ca persoana barfita si judecata de ceilalti are valoare in ochii lui Dumnezeu.

Cine esti tu, care judeci pe robul altuia? Daca sta in picioare sau cade, este treaba stapanului sau” (Romani 14:4)

Asadar pazeste-ti gura, gandeste inainte, vorbeste mai putin, fii cu frica de Domnul si incepe de AZI! Nu uita ca suntem responsabili de ce vorbim si ca toate au o judecata! Si daca ne numim crestini sa si actionam ca adevarati crestini!

 

Iti mai amintesti de mine, barfa? was last modified: March 2nd, 2015 by Sa Crestem Impreuna

About the author:

Back to Top