Ce ar face Isus in locul meu?

Ce ar face Isus in locul meu?

Ce ar face Isus in locul meu?

No Comments

Ce-ar face Isus in locul meu?

Am citit nu demult o carte cu titlul acesta. Pot marturisi ca nu am fost impresionata atat de mult de continutul ei ci mai degraba de titlul ei: „Ce ar face Isus in locul meu?”

Si de multe ori cand  sunt confuza asupra unui lucru pe care trebuie sa-l fac, imi vine in minte acest gand „Oare ce ar face Isus in locul meu acum?” M-a ajutat foarte mult si inca ma ajuta sa-mi pun aceasta intrebare. Pentru ca fiecare dintre noi avem de dus o lupta cu firea noastra pamanteasca si de multe ori avem nevoie de calauzire. Punandu-ne aceasta intrebare venim astfel inaintea Lui cu orice situatie, emotie si astfel prin ascultare facem fiecare gand rob ascultarii de Hristos. Asa ne aliniem cu  El ca sa indeplinim voia Tatalui in orice situatie.

„Cum este El, asa suntem si noi in lumea aceasta..” (1 Ioan 4:17)

Noi facem parte din familia cereasca! Prin identitatea noastra noi suntem ca El: copii de Dumnezeu. Insa trebuie sa fim ca El si in comportament, gandire si fapte! Pentru asta este nevoie de pocainta zilnica, de cautare, de ascultare si sa facem voia Lui.

Tu esti copil de Dumnezeu si trebuie sa te comporti ca atare, sa actionezi in virtutea acestei realitati! Al acestui adevar! Esti copil de Dumnezeu! Si esti ambasador al cerului! Contributia ta trebuie sa fie indreptata inspre o singura directie: inaintarea Imparatiei lui Dumnezeu pe pamant, glorificarea Lui si iubirea!

Ce ar face Isus in locul meu?

M-am dezbracat de omul cel vechi si acum sunt o fiinta noua (cf Efeseni 4:22, Coloseni 3:9) Sunt o fiinta noua! Eu trebuie sa fiu sare si lumina in lume si asta doar prin ascultare de Isus Hristos! Doar prin puterea si harul Lui!

Ce ar face Isus in locul meu atunci cand nu pot sa iert? Oare ar tine atata dusmanie ca mine, atata rautate si neiertare? El, care batjocorit, scuipat, dispretuit si tintuit pe cruce a strigat catre cer: „Tata, iarta-i caci nu stiu ce fac!” ?

Ce ar face Isus cand spun ca nu pot iubi? Isus este dragoste, ar putea El vreodata sa-ti spuna ca nu te iubeste? Sau sa spuna vreunui pacatos ca nu-l iubeste? El si-a dat viata pentru asta! El si-a dat viata pentru fiecare om si doar pentru un singur lucru: ca ne iubeste. Dovada este la Cruce!

Ce ar face Isus cu timpul pe care eu il irosesc stiind ca as putea face ceva util in acest timp pretios? Ar sta Isus ocupat cu tot felul de activitati inutile sufletului meu? Ce oare ar face El cu acest timp pe care eu il am la dispozitie sau cu acel timp pe care nu stiu sa-l gestionez?

Ce ar face Isus si cum ar vrea El sa fiu eu in relatia cu Tatal ceresc? Oare vrea El ca eu sa-i dau doar franturi, doar resturi, doar clipe rapide si in treacat? Ce Tata ar putea sa fie Dumnezeu sa ma vrea doar cateva minute din 24 de ore pe care mi le-a dat in fiecare zi? Isus a fost si este una cu Tatal, asta isi doreste si pentru mine, asa vrea sa fiu si eu! Una cu El, pasionat de El, ascultator, indragostit de prezenta Lui, ascultator din dragoste pentru El si cu o singura dorinta: totul pentru El si pentru Gloria Lui!

Eu cred ca daca fiecare dintre noi ne-am pune aceasta intrebare in fiecare circumstanta si situatie cu care ne confruntam, eu cred ca viata noastra de crestini se va schimba radical! Daca am incepe sa ne intrebam cum ar gandi Isus in locul nostru si ce ar face El, eu cred ca gandirea noastra va reflecta tot mai mult gandirea Lui. Pentru ca noi trebuie sa fim reflectia si oglindirea persoanei Lui.

Ce-ar face Isus acum in locul meu?

Ce-ar face Isus cu ziua pe care mi-a dat-o astazi?

Gandidu-ma la asta..un singur lucru imi vine in gand acum: sa-I aduc slava si sa fiu o binecuvantare pentru ceilalti. Sa-I multumesc pentru tot, pentru toata dragostea si bunatatea infinita!

Voi spune un cuvant frumos cuiva, voi ierta, ma voi bucura de aceasta zi pe care am primit-o in dar si voi incerca sa nu o irosesc cu lucruri care nu-i fac placere Lui.

Tu te-ai gandit? Ce-ar face Isus in locul tau acum?

 

Ce ar face Isus in locul meu? was last modified: August 29th, 2015 by Sa Crestem Impreuna

About the author:

Leave a comment

Back to Top