Mintea lui Dumnezeu

Mintea lui Dumnezeu

Mintea lui Dumnezeu

No Comments

 

Mintea lui Dumnezeu este mai importanta decat mainile lui Dumnezeu. Mainile lui Dumnezeu au de a face cu faptele Lui dar mintea Lui are de a face cu drumurile/caile Lui

Moise a cunoscut caile lui Dumnezeu dar poporul a cunoscut faptele lui Dumnezeu. Cei care au vazut faptele Domnului foarte rar au avut o relatie cu EL dar cei ce au cunoscut caile lui Dumnezeu si mintea lui Dumnezeu aceia au avut si o relatie personala. Relatia aceasta creeaza credibilitate. Moise a avut aceasta credibiliate.

Relatia ta cu Dumnezeu iti va da scopul vietii tale. Cea mai mare tragedie in viata nu este moartea ci cea mai mare tragedie este viata fara scop.

In cartea Proverbe 19:21 spune asa :  Omul face multe planuri în inima lui, dar hotărârea Domnului, aceea se împlineşte.”

Cu alte cuvinte Dumnezeu e mult mai interesat de scopul Lui pentru tine decat de planurile pe care le faci tu. Sau altfel spus, scopul lui Dumnezeu este mai presus decat orice plan nascocit de tine. Dumnezeu are un scop pentru orice. Cuvantul scop este definit ca intentia originala sau tintă, obiectiv către care tinde cineva; ceea ce își propune cineva să înfăptuiască.

Scopul este motivul initial pentru care ceva a fost creat. Scopul are de a face cu motivul pentru care ceva exista.

De multe ori ne intrebam: dar care este scopul pentru asta ? Sau de ce trebuie sa fac asta? Daca nu ai raspuns la aceasta intrebare mai devreme sau mai tarziu vei renunta sa mai faci acel lucru.

O intrebare ce framanta pe multi este : Care este scopul rugaciunii?

O biserica este mare sau mica in functie de numarul intalnirilor de rugaciune

Duminica dimineata toata lumea este in biserica dar cea mai mica intalnire din toate bisericile este intalnirea pentru rugaciune.

De ce nu se mai duc oamenii la intalnirile de rugaciune?  Pentru ca nu primesc raspunsuri, pentru ca nu sunt rezultate.
Mergem, ne rugam, cateodata stam cu orele si in final nimic nu se intampla asa ca decidem sa nu mai mergem.
Intalnirile de rugaciune au inceput sa duca chiar la depresie. Petrecem ore bune si nimic nu se intampla. Ne place sa cantam, sa ascultam predici ba chiar sa predicam dar nu ne plac intalnirile de rugaciune.

Asa este si cu rugaciunea personala care tine de viata noastra cu Dumnezeu.
Cei mai multi dintre noi avem in casa carti de bucate. Ele sunt extraordinare dar nimeni nu le foloseste si de fiecare data cand vedem una noua o cumparam si o punem pe raft impreuna cu celelalte. Nu le folosim dar le adoram, de fapt cred ca ne plac mai mult pozele.

Asa este si cu rugaciunea. Avem carti de si despre rugaciune dar nu ne rugam. De ce nu ne rugam?

Domnul Isus a spus ucenicilor : “Cand va rugati“. Nu a spus ‘Daca’ va rugati. Cuvantul ‘Cand’ implica clar ca o vei face. Orice credincios care crede, stie ca trebuie sa se roage. Dumnezeu se asteapta ca noi sa ne rugam.

Dar sunt cateva intrebari care trebuiesc puse:

1. Daca Dumnezeu este suveran atunci de ce trebuie sa ne rugam? Gandeste-te putin.
Daca Dumnezeu este suveran EL poate face orice, nu are nevoie de rugaciunea ta, pentru ca oricum face ce vrea. Dar totusi de ce trebuie sa ne rugam?

2. Daca Dumnezeu nu este influentat de noi, atunci de ce trebuie sa ne mai rugam?

Suveranitate inseamna ca Dumnezeu este liber de orice influenta deci de ce sa ma rog? De ce as pierde timpul? Oricum Dumnezeu va urma planul Lui indiferent de rugaciunea mea. Daca Dumnezeu nu e afectat de ce spun totusi de ce sa ma rog?

Iata raspunsurile care va pot schimba viata :

1. Dumnezeu este suveran ca si cuvantul LUI

2. Dumnezeu este limitat de Cuvantul Lui

3. Dumnezeu niciodata nu isi va incalca Cuvantul Lui
De ce afirmatiile de mai sus sunt asa importante? Oricand Dumnezeu vorbeste si orice vorbeste devine Lege, nu doar pentru creatie ci si pentru EL insusi. Dumnezeu este suveran pana cand vorbeste. Atata timp cat Dumnezeu nu vorbeste este Suveran. Cand vorbeste, EL este prins de insusi Cuvantul Lui. Din acest motiv Dumnezeu nu vorbeste prea mult. Sper sa aveti o revelatie cand cititi acest articol.

Tu te rogi “Doamne vorbeste-mi, vorbeste-mi” iar Dumnezeu nu vorbeste caci stie ca daca vorbeste trebuie sa si faca.

Dumnezeu este limitat de ce spune deci atunci cand Dumnezeu vorbeste, suveranitatea Lui este dependenta de cuvantul spus.

De ce este asa de important acest lucru pentru mine si tine? Deoarece rugaciunea a fost creata in urma limitarilor cuvantului lui Dumnezeu.

Rugaciunea s-a nascut in Geneza 1:26 cand Dumnezeu a spus asa:

Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească  peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”

Dumnezeu a spus : El sa stapaneasca…..adica omul.

In momentul in care a spus “el sa stapaneasca”, Dumnezeu a devenit limitat de cuvantul Lui. Atunci cand Dumnezeu vorbeste, cuvantul Lui devine lege nu doar pentru noi ci si pentru EL. Mi-ar fi placut ca Dumnezeu sa fi spus “Noi sa stapanim” pentru ca atunci s-ar fi inclus si pe EL dar n-a facut-o.

Asadar omului i s-a dat toata autoritatea pe pamant. Ce este omul? Duh si trup. Dumnezeu este Duh

Deci singura creatie care are autoritate legala pe pamant este OMUL. Asadar orice DUH fara trup este ilegal pe planeta Pamant. Nu are nici o autoritate fara TRUP.

Pentru ca Dumnezeu sa faca ceva pe planeta Pamant trebuie mai intai sa asculte de cuvantul Lui. De fapt spune in Psalmul 138 : “pentru ca ti-ai inaltat Numele si cuvantul mai presus de orice.

Dumneze nu isi calca niciodata cuvantul nici fata de tine dar nici fata de EL, de aceea este El credincios pentru ca isi tine cuvantul.

De aceea Dumnezeu nu poate veni pe acest pamant fara un corp. NU pentru ca este slab sau pentru ca nu este de ajuns de puternic ci pentru ca este credincios cuvantului Lui pe care nu-l va incalca niciodata.

Asadar orice trebuie sa se faca pe pamant legal este nevoie de un Duh si de un corp/trup.

Tot din aceasta cauza cand Adam si Eva au mancat din pomul cunostintei binelui Dumnezeu nu a putut sa intervina deoarece daca venea pe pamant fara un corp, EL fiind doar Duh, si-ar fi incalcat cuvantul si nu ar mai fi fost demn de incredere. Aceeasi lege era cunoscuta si de diavol si anume ca pe Pamant fara corp nu poti interveni si de aceea diavolul a ales s-o faca prin sarpe.

Dumnezeu a stiut ca daca ar interveni si-ar fi incalcat cuvantul. Si atunci Dumnezeu i-a spus diavolului: ” …..Vrăjmăşie voi pune între tine şi femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei. Aceasta îţi va zdrobi capul, şi tu îi vei zdrobi călcâiul.”

Cu alte cuvinte Dumnezeu i-a spus diavolului ca prin femeia pe care el a amagit-o va veni EL insusi intrupat adica in TRUP si ii va zdrobi capul,  astfel actiunea Lui devenind legala. Asta a fost promisiunea Lui si de aceea avem Craciunul astazi.

Pentru ca Dumnezeu sa poata fi legal pe Pamant a trebuit sa se nasca intr-un TRUP separat de pacat. Dumnezeu a creat femeia avand in vedere scopul Lui viitor. Si anume, corpul femeii este creat in asa fel incat sangele ei nu se amesteca niciodata cu sangele fatului. Asadar Fiul Lui Dumnezeu a putut sa se nasca cu sangele Lui si nu cu cel al Mariei. Deci sangele fatului indiferent ce sange este nu se amesteca niciodata cu sangele mamei. De fapt Maria avea sa fie salvata prin Sangele pe care il purta.

Dumnezeu i-a spus Mariei sa-i puna numele copilului Isus. In Isaia 9:6 spune asa
Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni s-a dat şi domnia va fi pe umărul Lui”

Aceasta profetie are doua aspecte:

a) Cea umană – „..un Copil ni S-a născut..” (în ieslea Betleemului).

b) Cea divină – „..un Fiu ni s-a dat..” (ca să dai, trebuie să existe mai înainte).

Isaia spune că Cel ce se naște va avea două naturi: umană și divină.

Asadar Maria a nascut Copilul dar Dumnezeu a dat pe Fiul. Maria a dat Trupul, Dumnezeu a dat Duhul. Daca mergem mai departe, Maria e mama lui Isus dar nu e mama Hristosului. Isus este Corpul, Hristos este Dumnezeu. Isus l-a facut pe Hristos LEGAL pe pamant.

Dumnezeu nu putea interveni pe pamant fara un OM, iata ca acum OMUL Isus exista si Dumnezeu putea interveni. Hristos se putea ruga legal pe Pamant.

Ce e rugaciunea? Este puterea prin care Dumnezeu este imputernicit de OM sa lucreze pe Pamant. Rugaciunea este lucrarea prin care Dumnezeu, primind permisiunea de la Om, poate sa intervina pe planeta Pamant.

Daca citim cu atentie Biblia vom vedea ca nicaieri in Biblie Dumnezeu nu a facut nimic fara om. Asadar Dumnezeu se va folosi de tine pentru ca doar asa poate face ceva pe Pamant. Are nevoie de corpul tau, de tine ca Om.

Lui Moise i-a spus sa se duca in Egipt sa scoata poporul din robie. Dar de ce prin Moise? De ce nu a scos poporul fara nici o interventie umana? Pentru ca Dumnezeu avea nevoie de un CORP pentru a putea interveni pe Pamant. Avea nevoie de permisiune din partea unui OM.

Acum spune-ti asta tie : Dumnezeu are nevoie de mine pentru a putea schimba orasul in care ma gasesc ! AMIN!

Deci pentru ca Dumnezeu sa poata interveni supranatural pe Pamant, EL are nevoie de un Trup.

Isus a zis: « Iti voi da cheile Imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant va fi legat in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant va fi dezlegat in ceruri.” ( Matei 16:19)

Sper sa aveti o revelatie cand cititi. Daca eu, OM, il primesc pe Isus Hristos in viata mea inseamna ca eu- CORP, voi avea in mine pe Hristos- DUH, asadar nimic nu-mi va fi cu neputinta caci Isus a spus caci cheile Imparatiei sunt la mine prin puterea care am primit-o atunci cand L-am acceptat pe Hristos in viata mea. Deci orice voi lega pe Pamant va fi legat si in cer, orice voi dezlega pe Pamant va fi dezlegat si in cer.

Dumnezeu isi manifesta puterea prin mine,OM, caci EL DUH acum locuieste in mine.

Pe cruce doar Isus a murit nu si Hristosul. Inca o data va spun: Isus a murit caci era CORPUL dar Hrisosul care era DUH era Viu. Duhul a inviat pe ISUS si acelasi Duh adica Hristos locuieste acum in mine si in tine care i-ai spus da lui Isus Hristos.

Asadar Hristosul este viu dar pentru ca sa poata faca ceva pe Pamant are nevoie de tine si de mine care sa ne punem la dispozitie cu corpul nostru pentru ca atunci EL va locui in noi si toate lucrurile pe care le vom face, vor fi facute de noi in numele Lui. EL nu are doar un corp acum ci miliarde de corpuri care L-au primit pe Hristos in viata lor si astfel au devenit madularele Lui.

 

- articol realizat dupa un studiu de Myles Munroe-

Mintea lui Dumnezeu was last modified: March 3rd, 2016 by Sa Crestem Impreuna

About the author:

Leave a comment

Back to Top