EUTIH….TRAIESTE!

EUTIH….TRAIESTE!

EUTIH….TRAIESTE!

No Comments

 

Spune intamplarea din Faptele Apostolilor 20:7-12 ca a plecat Eutih sa asculte o predica, hotarat sa ramana treaz pana la sfarsit, nestiind ca sfantul apostol Pavel era pus pe fapte mari si avea de gand sa predice mult.

Obosit probabil de calculator si facebook, s-a urcat pe geam sa nu-l prinda somnul, dar cand esti cu o ureche in biserica si cu una in lume, de la etajul trei pana jos e distanta de cateva secunde. Nici nu poate aduce altceva nehotararea, decat moartea. Pentru unii fizica, pentru altii spirituala. O fi predicat Pavel mult? O fi fost Eutih prea obosit? Poate si una si alta, insa atitudinea ta fata de Dumnezeu te va tine in viata sau te va arunca pe fereastra vietii.

Cineva spunea ca atitudinea inimii este determinata de felul cum asculti si ca ascultatorii se impart in doua categorii:

1.Ascultatori nesimtitori (nu nesimtiti) si sunt cei despre care vorbeste Domnul Isus in Matei 11:17.  Ei iau aceeași poziție față de adevăr indiferent de ceea ce spui. Poți plânge, poți striga, poți să predici despre bunătatea sau despre judecata Domnului, reacția va fi aceeași. Ei s-au asezat deja confortabil pe fereastra nepasarii si nimic nu-i mai misca…..li se pare lor.

2. Ascultatori infiorati, cei din F.A. 24:25  Și diavolul s-a înfiorat, și Irod și Felix dar reacția lor este de respingere. Felix respinge fățiș, dar respinge. Unii oameni când simt convingerea Duhului Sfânt pur și simplu pleacă din locul în care sunt cercetați. Isi dau drumul pe fereastra. Ca Eutih. Unii voit, altii obligati de lucrurile care nu se vor schimbate.

Oricare din aceste doua categorii te va duce la moarte intr-o zi. Pe nesimtite. Si nu ai ce face. Sau poate ca ai, depinde de tine. De fapt, in viata poti fi doar in doua feluri: fie un Eutih nepasator, fie un Pavel slujitor. Fie aduci moarte, fie aduci viata. Cumva tot esti, nu exista cale de mijloc, dar atentie: Eutih traieste….si mai are frati!

 

- Adi Cioban -

EUTIH….TRAIESTE! was last modified: July 14th, 2016 by Sa Crestem Impreuna

About the author:

Leave a comment

Back to Top