Cum sa obtinem un caracter vrednic de Dumnezeu

Cum sa obtinem un caracter vrednic de Dumnezeu

Cum sa obtinem un caracter vrednic de Dumnezeu

Comments Off

Sa ne uitam tinta la Autorul si Desavarsitorul credintei noastre, adica la Isus, care pentru bucuria care-I era pusa inainte, a suferit crucea, a dispretuit rusinea si sta la dreapta tronului lui Dumnezeu”(Evrei 12:2)

Noi, ca si crestini avem ca model frumuseţea Caracterului divin al Domnul nostru Isus Cristos.

Dumnezeu doreşte ca şi copiii Săi, prin trăsăturile lor de caracter, sa reprezinte în modul cel mai frumos imaginea Fiinţei Lui.

De ce este important sa avem un caracter bun?

1. Dumnezeu este interesat de caracterul nostru.

2. Caracterul pe care îl ai determină credinta ta, ceea ce eşti şi ceea ce faci.

3. Caracterul tău îi influenţează pe alţii.
Voi sunteti sarea pamantului. Dar daca sarea isi pierde gustul, prin ce isi va capata iarasi puterea de a sara? Atunci nu mai este buna la nimic decat sa fie lepadata afara si calcata in picioare de oameni.  Voi sunteti lumina lumii. O cetate asezata pe un munte nu poate sa ramana ascunsa. Si oamenii n-aprind lumina ca s-o puna sub obroc, ci o pun in sfesnic, si lumineaza tuturor celor din casa. “(Matei 5:13,14,16)

Toti ne dorim sa avem un caracter de care Dumnezeu sa fie mandru, toti ne dorim ca prin tot ce facem, gandim si vorbim  sa-i aducem slava Domnului si oamenii sa-L laude pe Dumnezeu, suflete pierdute si ratacite sa se intoarca la viata.. de aceea este foarte important sa avem un caracter cat mai bun, care tinde spre sfintire..asemenea Domnului nostru Isus, pentru ca prin exemplul nostru oamenii sa vada cat mai mult din frumusetea lui Dumnezeu.

Cum putem avea sau cum se construieste un caracter pe placul lui Dumnezeu:

1. Sa avem dragoste pentru Dumnezeu si pentru aproapele nostru! “Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau….Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.” (Matei 22 :37,39).

Trebuie sa-L iubim pe Domnul nostru cu toata fiinta noastra in orice moment al vietii noastre, la bine si la greu, la bune si la rele. Ca un legamant al casatoriei, asa este si legamantul nostru cu Dumnezeu: pana cand nici moartea, nici nimic nu ne va desparti !

Sa iubim pe apropele nostru ca pe noi insine- din pacate, aceasta porunca este destul de greu de respectat in zilele noastre, in conditiile in care noi nu ne mai iubim nici pe noi insine, invidia ne este partener de viata si lacomia ne impiedica sa mai ajutam aproapele, pentru ca noi vrem totul. Asadar sa ne dezbracam de omul vechi si sa incepem sa ne iubim aproapele, gandindu-ne ca nu trebuie sa ne luam dupa aparente, dupa ce gandim sau credem ci pur si simplu ca este un suflet ca si noi, un copil al lui Dumnezeu, ca El il iubeste ca si pe noi si ca este datoria noastra sa iubim la randul nostru. Sa ne gandim ca fiecare suflet are nevoie de dragoste, incurajare si ca in noi poate vedea din caracterul Domnului nostru Isus.

2. Sa fim smeriti! ” De aceea, oricine se va smeri ca acest copilas va fi cel mai mare in Imparatia cerurilor. “(Matei 18 :4) A fi smerit ca un copilas- adica a ne supune Domnului fara comentarii, cu promptitudine. Sa fim smeriti mai inseamna sa nu avem despre noi o parare mai inalta decat se cuvine. Smerenia inseamna lipsa mandriei, sa nu uitam ca Dumnezeu le da har doar celor smeriti si sta impotriva celor mandri. Trebuie sa invatam ca atunci cand ne vine sa ne ascultam si sa urmam firea pacatoasa, sa lasam garda jos prin umilinta si smerenie si sa facem doar voia Domnului chiar daca nu ne convine intotdeauna! De acum traim dupa indemnul Duhului Sfant, nu dupa indemnul firii noastre pacatoase, asadar  sa demonstram in toate momentele ca suntem niste copii de Dumnezeu cu dragoste, recunostinta si smerenie fata de El!

3. Sa avem incredere si nadejde in orice moment al vietii nostre sa ne punem increderea in Domnul Isus ca El ne poate salva din orice problema, necaz, instramtorare.

4. “Duceti-va in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura “(Marcu 16 :15)- Din nefericire foarte multi dintre crestini uita sa mai evanghelizeze, multi s-au bagat in carapacea lor (ancorandu-se in mediul lor social, bisericesc) stand acolo la siguranta, sa nu fie criticati, judecati, asculta de Domnul, fac voia Lui… dar nu transmit si altora evanghelia mantuirii. Nu aceasta este atitudinea corecta, nu asa ne vrea Dumnezeu, delasatori la a aduce cat mai multe suflete in cer! Cand a fost ultima data cand ai facut evanghelizare, cand i-ai spus unui om de Isus? Este cea mai mare bucurie ca un suflet sa se intoarca la Dumnezeu! Haideti sa-I aratam Domnului ca suntem niste ucenici adevarati, sa avem dragoste si sa vestim tuturor dragostea, bunatatea si credincioasia Lui. Si daca am avut o perioada de amorteala pana acum, sa incepem sa fim cu ravna pentru Domnul, sa vestim Evanghelia fara nici un fel de opreliste, cu dragoste si bucurie! Asa sa ne ajute Dumnezeu !

5. Autocontrolul! “Caci binele pe care vreau sa-l fac, nu-l fac, ci raul pe care nu vreau sa-l fac, iata ce fac! “(Romani 7 :19)
Firea noastra pamanteasca si pacatoasa mereu ne va indruma sa facem raul. Trebuie sa invatam sa ne autocontrolam si acest autocontrol vine prin ascultarea si umblarea prin Duhul Sfant! “nu traiesc dupa indemnurile firii pamantesti, ci dupa indemnurile Duhului. “(Romani 8 :1). Sa nu ne lasam prada firii pacatoase si mereu sa avem in minte  ca pentru a avea un caracter vrednic de Domnul trebuie sa invatam sa ne autocontrolam. Amin!

 6. Rugaciune si cunoastere! Indiferent cat suntem de maturi spirituali sau nu, o viata in rugaciune si in cunoasterea Scripturii este calea de a ne dezvolta un caracter vrednic de Dumnezeu! Acesta trebuie sa fie modul nostru de viata intotdeauna!

Caci daca traim pentru Domnul traim si daca murim pentru Domnul murim. Deci fie ca traim, fie ca murim, noi suntem ai DOMNULUI” (Romani 14 :8)

Cum sa obtinem un caracter vrednic de Dumnezeu was last modified: March 2nd, 2015 by Sa Crestem Impreuna

About the author:

Back to Top