9 pasi sa scapam de ingrijorare !

9 pasi sa scapam de ingrijorare !

9 pasi sa scapam de ingrijorare !

Comments Off

Vom ataca astazi acest dusman cu care din nefericire foarte multi dintre noi ne confruntam, care ne provoaca atat un rau atat spiritual, mental cat si fizic, INGRIJORAREA!

Aici gasiti schema articolului propriu-zis, daca va place puteti downloada de aici: 9 pasi sa scapam de ingrijorare  sau din josul paginii intreg articolul impreuna cu un material ajutator care contine un pdf cu extrase din cartea Psalmilor doar cu tema ingrijorarii.  Psalmi pentru cei ingrijorati

Se estimează că în anul 2020 depresia va deveni a doua cauză de dizabilitate la nivel mondial, după afecțiunile cardiovasculare. In prezent unul din sase romani sufera de depresie. Dr Mayo,de la faimoasa clinica Mayo, spune ca ingrijorarea este factorul cheie in depresie.

Dar statistic vorbind…
40% dintre griji nu se vor intampla niciodata
30% se rezolva inainte de a apuca sa-ti faci griji pentru ele
12% sunt despre probleme inexistente de sanatate
10% se focuseaza pe lucruri gresite
De fapt grijile reale reprezinta doar… 8%.

Mark Twain a spus odată: “Sunt bătrân şi m-am îngrijorat de multe, dar majoritatea lucrurilor de care m-am îngrijorat, nu mi s-au întâmplat niciodată.

Facandu-ti griji pentru ziua de maine sau pentru viitor sau facandu-ti griji gandidu-te la ce a fost in trecut pur si simplu uiti de ziua de azi!! Uiti sa traiesti prezentul! Trecutul a fost (intr-adevar poate a lasat consecinte cu care greu ne putem obisnui, poate a lasat rani pe care nu le putem vindeca, poate a lasat amintiri care ne ranesc la fiecare aducere-aminte), viitorul va fi in functie de actiunile noastre pe care le-am facut si le facem, intr-adevar conteaza sa ne gandim la viitor atunci cand luam o decizie sau actionam intr-o directie dar nu ne putem transpune in viitor sa-l facem asa cum ne dorim, de fapt stii tu oare cum va fi viitorul tau?

Este Unul singur care stie si care le are pe toate in control asa ca nici viitorul nu ramane una din optiunile tale de actiune sau de gandire. Si daca in trecut nu putem lucra cum nici in viitor nu, ne ramane prezentul, singurul palpabil! ziua de azi si atat!

De ce apare ingrijorarea ?

1. Pentru ca diavolul cauta sa ne  influenteze prezentul si viitorul,incercand sa ne faca sa gandim  la ce este mai rau!

2. Nu ca avem noi o problema prea mare, ci avem o conceptie despre Dumnezeu prea mica!

 Iata 9 pasi prin care putem si invatam cum sa  scapi/scapam de ingrijorare :

1. Trebuie sa invatam sa ne schimbam atitudinea si gandirea !

Un important lucru in viata este modul in care gandesti “spune-mi ce gandesti ca sa-ti spun cine esti ! “Suntem produsul gandirii noastre,mai clar spus,chiar daca nu ne dam seama,suntem ceea ce gandim.(…)

2. Creaza un caracter bun

 (…)Poate ca multe din problemele pe care le avem, de situatiile prin care trecem sunt datorita caracterului nostru. Este posibil sa avem o ingrijorare, o temere doar pentru ca pur si simplu avem un caracter pe care nu suntem stapani. (…)

3. Asuma-ti responsabilitatea !

O mare parte din ingrijorari se datoreaza si faptului ca nu ne asumam responsabilitatea, ca intram intr-o stare psihologica de victima, dand vina pe cei din jur, pe familie, prieteni, societate cand de fapt noi suntem singurii responsabili pentru ceea ce se intampla in viata noastra.

Trebuie sa invatam sa ne asumam responsabilitatea pentru ce facem, spunem, gandim!(…)

4. Infaptuirea lucrurilor fara cartire !

In primul rand trebuie sa intelegem: cartirea fata de Dumnezeu este pacat! si trebuie sa o privim ca atare! “Cine esti tu omule,ca sa raspunzi impotriva lui Dumnezeu ?Nu cumva vasul de lut va zice celui care l-a facut :’Pentru ce m-ai facut asa ? “(Romani 9 :20). Oare nu impotriva lui Dumnezeu se indreapta plangerile noastre cand ne lamentam cu privire la circumstante? (…)

5. Evitarea ingrijorarii prin rugaciune !

Cel mai bun mod de eliminare a unui obicei rau este sa-l inlocuiesti cu unul bun, si putine obiceiuri sunt atat de rele precum acela de a ne ingrijora. Pentru a-l evita, principala cale este rugaciunea. Totul incepe cu rugaciune! Ai o problema si nu stii cum sa o rezolvi ? Vino cu ea inaintea Domnului! Pune-ti increderea in Domnul si El te va salva.(…)

6. Alege sa fii multumitor !

 ” … m-am deprins să fiu mulţumit cu starea în care mă găsesc.”(Filipeni 4:11) (…)

Multumirea trebuie luata ca si porunca: ”Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Hristos.”(Efeseni 5:20) si trebuie urmata in toate momentele vietii noastre. Trebuie sa invatam sa avem aceasta atitudine multumitoare si iata care  sunt lucrurile care ne determină la o stare de mulțumire permanentă :
-recunoastere ;
-recunostinta ;
-recompensa.(…)

7. Sa invatam sa avem incredere !

Pe ce te bazezi cand astepti lucruri bune? Pe presupuneri? Pe autosugestie? Pe Cuvantul lui Dumnezeu? Credinta autentica se bazeaza intotdeauna  pe Cuvantul lui Dumnezeu, deci se bazeaza pe certitudine absoluta si verificata.

Unde incepe credinta, ingrijorarea se sfarseste; unde incepe ingrijorarea, credinta se sfarseste”(George Muller).(….)

8.  Invata sa ai speranta !

Dumnezeul crestinilor este Dumnezeul sperantei (Romani 15 :13). Puterea sperantei este uriasa! Iata cateva dovezi stiintifice despre puterea sperantei:

„Speranţa e o terapie eficientă“, afirmă dr. Gifford-Jones, autorul unor articole medicale.(…)

Devino si tu un om de nadejde…cu speranta! Alunga gandurile negre din mintea ta si priveste cu speranta! Fii un optimist cronic si incorigibil!

Noi stim ca Dumnezeul nostru este mai mare decat toti, stim ca Dumnezeul nostru este specializat in imposibil; stim ca nu suntem singuri si ca orice ni s-ar intampla Domnul nu ne paraseste! Fii cu speranta! Amin!

9. Fiti cu voie buna!

Acum vă sfătuiesc să fiţi cu voie bună; pentru că niciunul din voi nu va pieri; şi nu va fi altă pierdere decât a corăbiei.”(Faptele Apostolilor 27:22).

Iata pe ce s-a bazat apostolul Pavel cand a spus cele de mai sus:
-s-a bazat pe un Dumnezeu viu!
-pe o identitate aparte
-pe o asigurare puternica (…)

Fiti cu voie buna pentru ca furtunile sunt trecatoare! Sa nu uitati ca seara vine plansul si dimineata vine bucuria !

Va recomand sa descarcati intreg articolul despre ingrijorare si cum o putem trata.Veti gasi exact de ce este atat de important fiecare din acesti pasi in lupta contra ingrijorarii.De asemenea puteti descarca si acest material ajutator cu extrase din cartea Psalmilor in lupta ingrijorarii.

9 pasi sa scapam de ingrijorare,Psalmi pentru cei ingrijorati

 

 

 

 

9 pasi sa scapam de ingrijorare ! was last modified: March 2nd, 2015 by Sa Crestem Impreuna

About the author:

Back to Top