Te-ai gandit vreodata de ce este bine sa fii multumit?

Te-ai gandit vreodata de ce este bine sa fii multumit?

Te-ai gandit vreodata de ce este bine sa fii multumit?

Comments Off

In viata de zi cu zi, cauta sa cultivi, plin de bucurie, o manifestare a bunatatii fara margini a lui Dumnezeu. Alexander Maclaren

Multumesc!

Acest cuvant este probabil printre primele cuvinte pe care am invatat sa-l spunem de mici copii. Exista totusi o diferenta intre a spune ”multumesc” si avea o inima multumitoare.

Diferenta este ca multumirea este de doua feluri: cea automata, rezultata in urma unei educatii in spate si care are loc in circumstante favorabile noua precum atunci cand cineva ne face un bine sau ni se face un serviciu, cand ne sunt respectate drepturile, parerile etc… si multumirea care  inseamna sa recunoastem si sa apreciem binefacerile  pe care le primim de la Dumnezeu si de la oameni adica multumirea sa vina din adancul inimii.

Daca ar fi sa-ti clasezi virtutiile, multumirea ar fi printre primele? Esti o persoana recunoscatoare? Sau nu prea ai pus accent pe multumire pana acum?

Printre virtutiile pe care ar trebui sa le aiba fiecare crestin precum: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor (Galateni5:22-23) multumirea ar trebui sa ocupe un loc la fel de important ca si acestea.. viata adevarata crestina fara a fi multumitori nu exista sau daca exista ma tem ca are o problema grava.

Multumirea schimba felul in care iti petreci ziua, in care iti petreci viata, ne schimba perceptia, modul de a gandi si de actiona, ea ne defineste ce fel de oameni suntem si cat de mult pretuim relatia noastra cu Dumnezeu si cu cei de langa noi. Prin multumire aratam credinta, aratam dragoste, aratam smerenie si realizam ca nu suntem vrednici de toate „binecuvantarile”pe care le primim.

Multumirea are o putere fantastica in noi cat si in cei din jurul nostru, multumirea este un mijloc important prin care Dumnezeu toarna bucurie si perseverenta in incercarile noastre de zi cu zi, in viata noastra, un mijloc prin care toarna pacea si linistea in sufletele noastre!

In fiecare moment, circumstanta, incercare este numai alegerea noastra cum vrem sa fim si cum alegem sa ne raportam la viata si la problemele existente: Putem sa ne plangem sau putem sa ne inchinam!

Cand alegem sa fim multumitori in incercari, ni se schimba perspectiva vietii, Il vedem pe Dumnezeu si binecuvantarile Lui, dragostea Lui, credinciosia Lui, ne umplem de pace si liniste sufleteasca, de bucurie si speranta!

Cand alegem sa ne plangem si sa cartim coboram o panta periculoasa care duce la amaraciune, dezamagire, deznadeje, relatii distruse.

Este decizia noastra cum sa fim si sper ca mereu sa luam decizia cea buna si inteleapta!

Puterea multumirii

Ati observat cum de cele mai multe ori cand facem o fapta buna si primim multumiri, instinctiv suntem motivati sa oferim mai mult! Si nu din obligatie sau datorie, ci pur si simplu pentru ca cineva si-a exprimat multumirea fata de gestul nostru! Chiar daca pentru noi acel gest nu a avut asa mare insemnatate, cand primesti multumire, acel gest sau fapta buna capata importanta si pentru tine si esti motivat mai mult sa faci acel lucru cu si mai mare putere.

Cred ca daca ar fi sa facem o statistica intre cati oameni se trezesc spunand:

- ”Vai daca as fi o persoana mai multumitoare sigur viata mea ar fi mai buna si mai frumoasa, hai sa fac ceva in sensul acesta”sau
- ”M-am saturat de nepasarea sotului meu/sotiei mele. Eu fac atat de multe in casa asta si nici macar nu imi este observata munca..am si eu nevoie de apreciere..dar o sa ma comport si eu la fel cu el/ea”

cred ca din nefericire  probabilitatea ca a doua situatie sa castige ar fi mult mai mare..

De ce? Pentru ca suntem o generatie de egoisti, ne gandim numai la noi, la binele nostru, in loc sa ne concentram pe dragostea si binecuvantarile lui Dumnezeu!

In loc sa vedem partea plina a paharului noi vedem numai incercarile, durerile..”de ce este viata atat de grea? De ce trebuie sa mi se intample tocmai mie acest lucru? De ce nu-mi raspunde Dumnezeu la rugaciuni? De ce eu?”

Stiu ca este greu in situatii dureroase sa poti sa multumesti dar trebuie sa fim constienti ca lasand dezamagirea in viata noastra nimic bun nu se va intampla, dimpotriva sadim un caracter nerecunoscator, devenim insensibili, egoisti, resentimentele ne acapareaza si cu timpul multumirea dispare de tot din viata noastra.

Poate ca spui ca nu poti sa multumesti in incercarile grele din viata ta dar vreau sa parcurgem impreuna acest drum al multumirii si impreuna  sa descoperim cheia catre multumire.

Bun..deci trebuie sa intelegem ca multumirea este un stil de viata, un stil pe care-l invatam sa il cultivam prin deciziile pe care le luam si prin innoirea mintii, sa cultivam o viata modelata dupa principiile biblice.

Lucrul care trezeste cel mai adanc izvor de recunostinta intr-o fiinta umana este faptul ca Dumnezeu i-a iertat pacatul. Oswald Chambers

Stim cu totii ca ne nastem intr-o stare de pacat si indiferent de eforturile noatre, de faptele bune pe care incercam sa le facem cat mai des cu scopul de a obtine mantuirea totul este o munca in zadar si nu asta este solutia..Doar prin moartea Domnului nostru Isus Cristos pe cruce, prin sangele Lui cel sfant, prin sacrificiul Mielului lui Dumnezeu, noi am fost rascumparati, noi am fost salvati, noi am fost impacati cu Dumnezeu, prin credinta in Fiul lui Dumnezeu, am primit noi mantuirea.”Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta.Si aceasta nu e de la voi, ci este darul lui Dumnezeu”(Ef 2:8).

Ce bucurie, am fost salvati din ghearele mortii, pacatul ne-a fost anihilat doar prin darul harului lui Dumnezeu! Si acum stiind ca nu mai este nevoie de eforturile si incercarile noastre pentru ca sufletele noastre sa fie salvate, pentru ca am primit aceasta in dar de la Domnul din dragoste pentru noi si cata dragoste, cum putem sa nu zicem: ”Iti multumesc Doamne! Orice vrei Doamne! Macar atat pot sa-ti daruiesc pentru tot ce ai facut pentru mine! Multumire…

Multumirea implica sa recunoastem binecuvantarile pe care le-am primit de la Dumnezeu, chiar daca acestea vin sub forma de greutati si incercari, sa constientizam ca El este acela care ne da daruri si binecuvantari nemeritate si sa ne exprimam multumirea si aprecierea pentru aceste daruri.

Trebuie sa invatam sa devenim multumitori si nu doar multumitori din bune maniere ci multumitori fata de Dumnezeu.

Mai mult, puterea multumirii este ca ea genereaza si mai multa multumire, caci daca suntem multumitori fata de Dumnezeu putem sa fim si fata de ceilalti. Si ceilalti la randul lor pot fi multumitori prin puterea exemplului nostru..Ce frumos! sa traim intr-o lume in care sa nu mai fim coplesiti numai de ingrijorare si framantare ci sa traim intr-o lume caracterizata de multumire.

In fiecare moment, in orice loc si in orice situatie sa lasam acest duh sa ne calauzeasca si sa-L glorificam pe Dumnezeu pentru harul Lui cel minunat, pentru darul Lui cel mare pentru ca datorita Lui noi suntem rascumparati!! Prin dragostea si harul Lui suntem mantuiti si numele nostru este scris in Cartea Vietii! Binecuvantat sa fie Domnul nostru! Aleluia!

Te-ai gandit vreodata de ce este bine sa fii multumit? was last modified: March 2nd, 2015 by Sa Crestem Impreuna

About the author:

Back to Top