De ce persecutarea crestinilor egipteni inca nu s-a terminat

De ce persecutarea crestinilor egipteni inca nu s-a terminat

No Comments

Crestinii egipteni spera ca vor fi mai bine protejati de violenta dupa alegerile presedentiale de luna viitoare.

Analististul Raymond Ibrahim de la CBN News spune ca în timp ce atacurile au fost diminuate de cand Frăția musulmană si-a pierdut puterea, persecutarea minorităţilor creştine din ţară pare să continue.

Tanjind dupa armonie

Extremiştii islamici ataca deseori biserici egiptene în timpul sărbătorilor creştine, dar nu si în acest an.

Serviciile de Paşte ca cele conduse de Papa Tawadros la Cairo’s Saint Mark’s Cathedral s-a desfasurat fără incidente. Probabil securitatea mare oferita de poliţie a folosit ca un factor de descurajare pentru posibili terorişti.

Membri ai o familie creştină coptă (religia copta= crestini egipteni:evanghelisti,otodocsi,catolici etc), Abdullah, spun ca s-au simţit mai siguri in acest Paste decât anul trecut când Frația musulmană controla guvernul.

Anwar Abdullah a spus ca vrea pace şi stabilitate să se întoarcă în ţara sa.

“Sper că oamenii sa inceapa sa se iubeasca unii pe altii din nou, ca în zilele de demult, când oamenii obisnuiau sa se vizite reciproc şi sa fie mai prietenosi,”, a spus el.

Aceasta este dorinţa majoritatea egiptenilor care doresc să trăiască în pace cu vecinii lor, sa fie liberi de orice atac.

Mai multă violenţă ca inainte?

Cu doar o lună înainte ca alegerile egiptene sa aleaga un nou preşedinte, fostul sef al armatei Abdel Fattah el-Sisi este favorizat pentru a câştiga.

El a condus efortul de a elimina fostul preşedinte Mohammed Morsi de la putere şi să declare Frația musulmană, o organizaţie teroristă.

Dar dacă este ales presedinte, poate el sa protejeze creştinii? Ibrahim spune ca este posibil ca in continuare credincioşii sa experimenteze violenţa.

“Există o mentalitate mob (de adepti, „comportament turma”);  care a fost acolo pentru destul timp, şi nu contează cine este responsabil de guvernul–Frația musulmană, armata, el-Sisi, şi aşa mai departe—acesti adepti pot fi provocati uşor”, a explicat Ibrahim.

“Şi apoi în spatele  acestor adepti-mob sunt clericii islamici, in special Salafis care incita adeptii,”, a spus el.

Şi guvernul nu ii poate opri.

Un trend tulburator

Ibrahim a spus ca atacurile împotriva creştinilor şi ale bisericilor lor, de obicei,au loc vinerea cand este ziua islamica de rugăciune. Asta de când s-au înfuriat militanţii exprimandu-si mania pe non-musulmani.

Ibrahim a spus la CBN News povestea unei crime recente a unei victime crestine Mary George Sameh.

“Este o poveste foarte nefericita, desi tot mai obisnuita si in crestere. Mary George a fost o tânăra, de 20de ani- de religie coptica ”

“Intr-o vineri–cred că in urma cu două sau trei săptămâni – a parcat la o biserica, si conform cu spusele unui martor,crucea în oglinda retrovizoare din masina ei a identificat-o ca fiind crestina”

“Maşina ei a fost inconjurata, atacata; ea a fost scos afara, bătuta, torturata şi omorata,” a spus el. “Şi, desigur, ea era acolo pentru a face un lucru foarte creştin: aducea medicamente la o femeie crestina în vârstă, care avea nevoie de ele.”

Asistenta SUA

In acest timp, administraţia Obama a fost de acord pentru a ajuta guvernul egiptean sa combata terorismul Islamic în Sinai.

Pentagonul a spus că va relua livrarea a 10 elicoptere Apache pentru armata egipteană. Transporturile au fost oprite anul trecut după ce armata a eliminat Frația musulmană de la putere.

De asemenea, Preşedintele Barack Obama încă nu a numit un nou ambasador american în Egipt. Poziţia a fost vacantă de cand Ann Patterson si-a lăsat treaba cu aproape opt luni în urmă. Egiptenii, au spus ea a fost mult prea aproape de Frația musulmană.

Secretarul de stat John Kerry a recomandat ca poziţia sa fie ocupata de Robert Ford, fostul ambasador american în Siria.

Sursa: www.cbn.com

 

De ce persecutarea crestinilor egipteni inca nu s-a terminat was last modified: April 28th, 2014 by Sa Crestem Impreuna

About the author:

Leave a comment

Back to Top